Improvement of the lactose grinding process for a company manufacturing dairy products
Main Article Content
Abstract
Article Details

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
The Universidad Politécnica Salesiana of Ecuador preserves the copyrights of the published works and will favor the reuse of the works. The works are published in the electronic edition of the journal under a Creative Commons Attribution/Noncommercial-No Derivative Works 4.0 Ecuador license: they can be copied, used, disseminated, transmitted and publicly displayed.
The undersigned author partially transfers the copyrights of this work to the Universidad Politécnica Salesiana of Ecuador for printed editions.
It is also stated that they have respected the ethical principles of research and are free from any conflict of interest. The author(s) certify that this work has not been published, nor is it under consideration for publication in any other journal or editorial work.
The author (s) are responsible for their content and have contributed to the conception, design and completion of the work, analysis and interpretation of data, and to have participated in the writing of the text and its revisions, as well as in the approval of the version which is finally referred to as an attachment.
References
V. R. Lojano Pillco, D. J. Pinguil Loja, and N. G. Jara Cobos, Propuesta de mejora para el proceso de molienda de lactosa en empresas láctea. Universidad Politécnbica Salesiana, Ecuador. [Online]. Available: https://bit.ly/3a4IusB
A. O. Venegas Tomalá, Diseño y construcción de un molino de bolas para aplicaciones de pulvimetalurgia en los laboratorios de Ingeniería Mecánica de la Facultad de Ingeniería Civil y Mecánica de la Universidad Técnica de Ambato. Universidad Técnica de Ambato, Ecuador. [Online]. Available: https://bit.ly/3R0Ewlm
J. R. Alcántara Valladares, Diseño práctico de un molino de bolas. Instituto Politécnico Nacional, México, vol. 7, no. 2. [Online]. Available: https://bit.ly/3acXvIG
O. A. Gutiérrez Gutiérrez, Estudio para calibración de molinos. Universidad de Chile, vol. 158. [Online]. Available: https://bit.ly/3bH0Ujm
M. S. Altamirano Peralta and D. J. Sacoto Rivera, Evaluación experimental del proceso de molienda de crudo de UCEM planta industrial Guapán. Universidad del Azuay, Ecuador, vol. 1, no. 1. [Online]. Available: https://bit.ly/3xZFupi
G. A. Villablanca Robles, Estudio de prefactibilidad para la construcción y operación de una minicentral hidroeléctrica (MCH) en la subcuenca del río Palora, vol. 22. [Online]. Available: https://bit.ly/3NxFJxx
C. D. Char, HACCP, Microbiología predictiva y factores en combinación para mejorar la calidad de productos lácteos: dulce de leche: aplicación del concepto de factores en combinación y de la microbiología predictiva en el mejoramiento de la calidad del dulce de leche. Universidad de Buenos Aires, Argentina. [Online]. Available: https://bit.ly/3yy46qz
R. C. Rowe, P. Sheskey, and M. Quinn, Handbook of pharmaceutical excipients, Six Edition. Pharmaceutical Press. [Online]. Available: https://bit.ly/3xZGlGw
A. Jillavenkatesa, L.-S. H. Lum, and S. Dapkunas, “Nist recommended practice guide: Particle size characterization.” [Online]. Available: https://doi.org/10.6028/NBS.SP.960-1
E. J. Montes Montes and R. Torres Gallo, “Determinación de los factores de forma de área (a) y volumen (B), de cristales de a-lactosa utilizando microscopia óptica,” vol. 13, no. 2, pp. 17–24. [Online]. Available: https://doi.org/10.21897/rta.v13i2.666
E. A. Luna Méndez and F. T. Valencia Guaricela, Elaboración de guías prácticas de procesos metalúrgicos para el laboratorio de minas de la Universidad del Azuay. Universidad del Azuay, Ecuador. [Online]. Available: https://bit.ly/3Ai7fw8